*Ελληνικά | English |
blank
Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε,
στον διαδικτυακό τόπο της παραδοσιακής μας ταβέρνας!

Το "Κρινάκι", μια κανάβα (χώροι δημιουργίας κρασιού και αποθήκευσής τους) του 1832, μετατράπηκε σε παραδοσιακή ταβέρνα το 2007 από το Χρήστο Μαρκοζάνε και τον Αντώνη Πατέλη.

Το "Κρινάκι" βρίσκεται μέσα στο χωριό Φοινικιά, που με την σειρά του βρίσκεται στην κορυφή του κάμπου της Οίας στη Σαντορίνη. Το χωριό Φοινικιά ήταν δεμένο με τους καρπούς της Θηραϊκής γης, αφού οι άνθρωποί του φρόντιζαν και περιποιούντο τα χωράφια και τα αμπέλια, τη φάβα, τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα διάφορα λαχανικά εποχής όπως και τα λιγοστά δέντρα τους, κυρίως συκιές και ελάχιστες μουριές.

 

 

Το "Κρινάκι", λοιπόν, έχει μια σχέση μοναδική με τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα αυτού του χωριού. Απαρχής δημιούργησε πιάτα που στηρίζονται σε αυτά τα προϊόντα, όπως τη φάβα, τις μελιτζάνες ψητές με φρέσκια ντομάτα και χλωρό τυρί, τους ντοματοκεφτέδες με πάστα ντομάτας, την κάπαρη και τα φύλλα της σε σαλάτες, τους χοιροβοσκούς, χόρτα άγρια σε σαλάτα, τις βραστές καρδαμύδες, επίσης τα άγρια χόρτα, τα άγρια σπαράγγια σε ομελέτα, τα μανιτάρια μανίτες, μετά από κάθε βροχή, τηγανητά με αλεύρι ή σε διάφορα φαγητά και τόσα άλλα που μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο του.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως στο «Κρινάκι», λοιπόν, βρίσκουν καταφύγιο οι χορτοφάγοι, αφού έχουν μεγάλη δυνατότητα επιλογών.
Παράλληλα, στην ψησταριά με κάρβουνο που διαθέτει, φτιάχνει διάφορα ψητά κρέατα. Ενδεικτικά αναφέρουμε αρνάκι σούβλας, κοκορέτσι, εξοχικό, κοντοσούβλι, προϊόντα που ταξιδεύει η νοστιμιά και η φήμη σ' όλο τον κόσμο.

 

Το «Κρινάκι» επίσης χρησιμοποίει και αγροτικά και τυροκομικά προϊόντα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για την ποιότητα τους, όπως πιπεριές κόκκινες από την Αριδαία, γλυκά κουταλιού με φρούτα από τη Νάουσα, γραβιέρες από τη Νάξο, την Κρήτη, την Αρκαδία, πατάτες Νάξου, ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο, την Ηλεία και βέβαια τα κρέατα του από την Αμοργό, την Νάξο και τα περίφημα λουκάνικα από τη Μύκονο.


Στην ίδια κατεύθυνση, λοιπόν, ακολουθούν και τα γλυκά που διαθέτει, κυρίως γλυκά κουταλιού και τα φρούτα εποχής, όπως τα σύκα ή τα φραγκόσυκα παγωμένα τον Αύγουστο.
Στη λίστα κρασιών του θα βρείτε κρασιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως από τη Σαντορίνη, από τις πανάρχαιες ποικιλίες του ασύρτικου, της μανταριάς, του μαυροτράγανου.

Στο «Κρινάκι» το σέρβις είναι καθαρό, γρήγορο, ευγενικό και πολύ διακριτικό με σεβασμό στις επιθυμίες των πελατών. Στο «Κρινάκι» επίσης νοιώθεις σαν στο σπίτι σου μιας και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι τόσο φιλική που πολλές φορές όλοι οι πελάτες γίνονται μια παρέα.

Η μουσική που ακούγεται είναι ελληνική, κυρίως
ρεμπέτικα τραγούδια και λαϊκά.

Στο "Κρινάκι" τελούνται διάφορες εκδηλώσεις μετά από συνεννόηση των πελατών με την επιχείρηση, όπως γευσιγνωσίες κρασιών συνοδεία παραδοσιακών πιάτων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αφού ο χώρος είναι ιδανικός για εκθέσεις ζωγραφικής, ποιητικές συναντήσεις και μικρές συναθροίσεις διαφόρων επαγγελματιών.

Το «Κρινάκι» λειτουργεί όλες τις ήμερες της εβδομάδας από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, σχεδόν όλο το χρόνο.

blank
Ο σεφ προτείνει!

ΧΟΙΡΟΒΟΣΚΟΙ(ΣΑΛΑΤΑ).

ΧΟΡΤΑ  ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΤΗ.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ Κ ΑΛΕΣΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ.

ΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ,ΚΑΠΑΡΗ,ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Κ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ.

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ Κ ΦΡΕΣΚΟ
ΔΥΟΣΜΟ.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ Κ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙ,ΧΟΙΡΙΝΟ
Κ ΑΡΝΙΣΙΟΣ ΚΙΜΑΣ.

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ,ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ